RĂZBOI

Război ziua 288: Putin spune că „operațiunea sa militară specială” din Ucraina durează mai mult decât se aștepta

Președintele rus Vladimir Putin a recunoscut miercuri că „operațiunea sa militară specială” din Ucraina durează mai mult decât se aștepta, dar a afirmat că a reușit să cucerească noi teritorii și a adăugat că armele nucleare ale țării sale descurajează escaladarea conflictului.

„Bineînțeles, ar putea fi un proces de durată”, a declarat Putin despre războiul de peste 9 luni care a început cu invazia Rusiei la 24 februarie și care a strămutat milioane de oameni din casele lor și a provocat zeci de mii de morți și răniți. În ciuda duratei sale, el nu a dat semne de slăbiciune, promițând să „lupte în mod constant pentru interesele noastre” și să „ne protejăm folosind toate mijloacele disponibile”. El și-a reiterat afirmația că nu a avut altă opțiune decât să trimită trupe, spunând că, timp de ani de zile, Occidentul a răspuns la cererile de securitate ale Rusiei „doar cu scuipatul în față”.

Vorbind în cadrul unei întâlniri televizate în Rusia cu membrii Consiliului său pentru Drepturile Omului, Putin a descris câștigurile de teren ca fiind „un rezultat semnificativ pentru Rusia”, menționând că Marea Azov „a devenit marea internă a Rusiei”. Într-una dintre frecventele sale referiri istorice la un lider rus pe care îl admiră, el a adăugat că „Petru cel Mare a luptat pentru a avea acces” la această masă de apă.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button