Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂ

Românii au început să pedepsească Austria: boicotează afacerile austriece. Lista companiilor vizate

Toate semnele care vin de la Viena arată că această țară se va opune intrării României în Schengen, astfel că după 15 ani de la aderare, țara noastră va continua să rămână membru de rangul 2 al Uniunii Europene.

Fostul premier al României, Mihai Tudose, este convins că Austria nu-și va modifica decizia.

„O să spun exact ce gândesc şi ce am aflat pe aici. Eu nu cred că se mai poate face nimic şi nu ştiu ce naiba mai negociem, că toată lumea a recunoscut că am îndeplinit toate criteriile tehnice care trebuiau îndeplinite. Eu nu cred că vom fi nici pe ordinea de zi, ţineţi minte ce vă spun”, a declarat Mihai Tudose.

În acest context, internauții au contorizat deja companiile austriece cu activitate în România, despre care spun că trebuie boicotate. Iată o parte dintre ele:

Raiffeisen
BCR – Erste Bank
Immofinanz
Vienna Insurance Group
OMV
Petrom
Red Bull
Julius Meinl
Pfanner
Stroh
Swarowski
Holzindustrie Schweighofer
Strabag
Porr Construct
Uniqua Insurance
Fischer
Schwarzmuller
Ster Tractor
XXXlutz

Din ce în ce mai multe postări de pe Facebook îndeamnă la boicot, iar românii răspund pozitiv:

Avocatul Gheorghe Piperea: „În mod normal, românii ar trebui să boicoteze băncile, produsele, serviciile și turismul austriece”

Printre românii care au luat atitudine se numără și juriști și economiști. Avocatul Gheorghe Piperea îndeamnă la boicot masiv.

„Cercetați câți refugiați ucraineni sunt primiți în Austria și veți avea explicația clară a refuzului Austriei de a primi România în Schengen.

De precizat că România a primit, direct sau în tranzit, mai mult de un milion de astfel de refugiați.

Reglementările europene nu permit staționarea pe mai mult de 90 de zile a unor asemenea refugiați, deci ei trebuie să ‘circule’ în țările membre ale UE pentru a respecta această regulă.

P.S.: în mod normal, românii ar trebui să boicoteze băncile, produsele, serviciile și turismul austriece.

Dar nu o vor face, pen’că-s ghiocei. Ca represalii, România nu ar mai trebui să închidă ochii la optimizările fiscale, tăierile de păduri și concesiunile petroliere neplătite de austrieci. Dar n-o va face. Nu cu Ciucă și Vergil în capu’ la guvern”, a declarat juristul pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, avocatul Piperea amintește că atunci când vine vorba despre corupție, Austria nu este un stat ce trebuie ferit de această etichetă.

„Vă place că Austria nu vrea România în Schengen, deși a făcut din Viena capitala economică a României? Aplaudați? Bravo, continuați.

Ce nu știți, însă, este că legislația prevenției spălării banilor și finanțării terorismului ne face pe toți suspecți pentru că suntem cetățeni ai unei țări corupte și cu stat de drept firav. Inclusiv pe voi, oneștii care privesc România de sus, din vârful nasului, deși sunteți născuți, crescuți și educați aici.

Cum se aplică suspiciunile?

Doar pentru că sunt surse credibile ale zvonurilor la care are acces raportorul, de exemplu, banca.

Este “credibilă” inclusiv părerea proastă a cetățenilor despre propria țară.

Așa că dați-o înainte cu spor cu acuzațiile simpliste și generalizatoare că suntem o țară coruptă, un stat mafiot/eșuat, un popor fără Constituție, o populație organizată de FMI, în 1991, ca o corporație, o colonie etc.

Vă (ne) agravați stigmatul de suspecți tuturor și pe vecie.

Vă (ne) faceți rău tuturor.

Bravo, mersi, continuați”, a mai transmis avocatul.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button