Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

Președintele rus Putin anunță că Rusia ar putea adopta conceptul de atac preventiv al SUA

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că Moscova ar putea adopta ceea ce el a descris ca fiind un concept american de utilizare a loviturilor militare preventive, menționând că are armele necesare pentru a face treaba, într-o declarație tranșantă pe fondul creșterii tensiunilor dintre Rusia și NATO din cauza Ucrainei.

„Doar ne gândim la asta. Nu s-au sfiit să vorbească deschis despre asta în ultimii ani”, a declarat Putin, referindu-se la politica SUA, în timp ce a participat la un summit în Kârgâzstan al unei alianțe economice dominate de Moscova, formată din foste națiuni sovietice.

De ani de zile, Kremlinul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la eforturile SUA de a dezvolta așa-numita capacitate Conventional Prompt Global Strike, care are în vedere lovirea țintelor strategice ale unui adversar cu arme convenționale ghidate cu precizie, oriunde în lume, în decurs de o oră.

„Vorbind despre o lovitură de dezarmare, poate că merită să ne gândim să adoptăm ideile dezvoltate de omologii noștri americani, ideile lor de a-și asigura securitatea”, a declarat Putin cu un zâmbet subțire, menționând că o astfel de lovitură preventivă ar fi menită să pună la pământ instalațiile de comandă.

El a susținut că Rusia a pus deja în funcțiune arme hipersonice capabile să efectueze un astfel de atac, în timp ce SUA nu le-a desfășurat încă. De asemenea, el a susținut că Rusia are acum rachete de croazieră care le depășesc pe cele echivalente americane.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button