Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Dacă îl lăsăm pe Putin să câștige, vom plăti cu toții un preț mult mai mare – Stoltenberg

Victoria lui Putin în războiul împotriva Ucrainei va face lumea mai periculoasă: el sau alți lideri autoritari vor folosi din nou forța pentru a-și atinge obiectivele. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut această declarație vinerea trecută, în cadrul unei conferințe de presă înaintea reuniunii miniștrilor de externe ai Alianței de la București.

„Dacă îl lăsăm pe Putin să câștige, vom plăti cu toții un preț mult mai mare pentru mulți ani de acum încolo… Nu va exista o pace durabilă dacă agresorul câștigă. Dacă opresiunea și autocrația prevalează asupra libertății și democrației. Majoritatea războaielor se încheie prin negocieri. Dar ceea ce se întâmplă la masa negocierilor depinde de ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă. Așadar, cel mai bun mod de a crește șansele unei soluții pașnice este să sprijinim Ucraina”, a subliniat secretarul general al NATO, asigurând că Alianța va continua acest sprijin atât timp cât va fi necesar.

Stoltenberg a remarcat că Europa și restul lumii se confruntă cu dificultăți din cauza războiului, în special creșterea prețurilor la energie și alimente, dar a subliniat: în timp ce Occidentul plătește cu bani pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, ucrainenii plătesc cu sânge.

„Ceea ce am văzut în ultimele luni sunt atacuri îngrozitoare asupra civililor, zonelor rezidențiale, infrastructurii civile critice, precum și asupra școlilor și spitalelor, cu un număr mare de victime civile. Atacarea deliberată a infrastructurii civile și a civililor este o crimă de război, așa că este crucial să se investigheze, să se stabilească toate faptele”, a declarat Stoltenberg.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button