Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

La ce truc ar putea recurge ucrainenii pentru a-l atrage pe Putin într-o altă ambuscadă zdrobitoare

La doar câteva săptămâni după ce forțele ucrainene au eliberat orașul Herson, întrebarea pe care și-o pun toți cu privire la campania de contraofensivă ucraineană este unde va lovi Kievul, unde va fi următoarea înfrângere a Rusiei, pe măsură ce vremea iarnă începe să se instaleze.

Abordarea forțelor ruse din regiunea Zaporojie ar putea fi următorul pas logic pentru forțele ucrainene. O victorie la Zaporojie ar ajuta Ucraina să taie podul terestru al Rusiei către Crimeea, peninsula pe care Vladimir Putin a anexat-o ilegal din Ucraina în 2014 și o ocupă de atunci. Stăpânirea Rusiei asupra Crimeei este și mai vulnerabilă acum că Hersonul – un punct de sprijin cheie la nord de Peninsulă – este din nou în mâinile Ucrainei.

În așteptarea aparentă a unei noi ofensive ucrainene, trupele ruse au lucrat pentru a stabili avanposturi și tranșee în apropierea graniței cu Crimeea și în Donețk și Lugansk, potrivit Associated Press.

Deși este imposibil de prezis cu siguranță următoarea mișcare, forțele ucrainene ar putea foarte bine să lucreze pentru a surprinde din nou, a declarat Jim Townsend, fostul secretar adjunct al apărării (DASD) pentru politica europeană și NATO, pentru The Daily Beast.

„Sunt oameni foarte inteligenți și acesta este unul dintre motivele pentru care se descurcă atât de bine, sunt imprevizibili”, a spus Townsend, sugerând că ucrainenii s-ar putea baza pe răspândirea unor informații greșite pentru a „induce în eroare” rușii. „Ucraina ne face să ghicim. Și asta este grozav pentru că înseamnă că îi țin și pe ruși în incertitudine.”

Acum, zvonurile din jurul Zaporojie alimentează alte zvonuri: că Ucraina ar putea plănui o contraofensivă surpriză în altă parte și ar putea doar să creeze piste false pentru a-i păcăli pe ruși.

Ucraina a mai folosit elementul surpriză în avantajul său. La începutul acestui an, au apărut o serie de rapoarte că forțele ucrainene pregătesc o contraofensivă împotriva Hersonului în sud, când de fapt, în culise, pregăteau o campanie pentru Harkov, în nord-est. Acest atac i-a forțat pe ruși să se retragă din zonă, prinzându-i aproape în totalitate nepregătiți.

Alte zone pe care Ucraina ar putea fi interesată să le elibereze în continuare ar putea include Energodar, unde se află centrala nucleară Zaporojie. Crimeea se află și ea pe lista țintelor în viitorul apropiat, a declarat un oficial ucrainean responsabil de Crimeea pentru The Daily Beast. Eliberarea Hersonului, chiar la nord de Crimeea, a fost un pas cheie pe care trebuia să-l facă forțele ucrainene înainte de a lua în considerare să meargă să recupereze Crimeea, care ar putea cădea mai devreme de primăvară, a declarat oficialul.

Avantajul rușilor

Dar rușii pot avea un alt avantaj cheie: pot continua să inunde câmpul cu trupe.

„Forța umană este încă de partea rușilor… Ei au capacitatea de a furniza mai mulți soldați decât face Ucraina”, a spus Townsend. „Ucraina nu își poate permite să fie atrasă într-o luptă în care mulți dintre cei mai buni luptători ai săi să fie uciși.”

Ucrainenii ar fi bine să ia în considerare un plan care să se concentreze pe strângerea rușilor din nord și din sud și să întrerupă rutele logistice și de aprovizionare ale Rusiei, a declarat Manning pentru The Daily Beast. Acest plan, în loc să prevadă acapararea unor zone masive de teritoriu, ar putea duce la izolarea forțelor ruse în timp ce acestea sunt deja în apărare.

Sursa Adevarul.ro

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button