RĂZBOI

Război în Ucraina – Ziua 293: Președintele Ucrainei face din nou presiuni asupra Occidentului pentru arme avansate

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenskyy, a presat din nou luni liderii occidentali să furnizeze arme mai avansate pentru a ajuta țara sa în războiul cu Rusia și și-a repetat apelurile pentru ca forțele rusești să se retragă din zonele ocupate din Ucraina, sugerând Crăciunul ca dată pentru retragere.

În timpul unei videoconferințe, Zelenskki a declarat gazdei Germania și altor lideri ai Grupului celor șapte puteri industriale: „Ar fi corect să începem retragerea trupelor rusești de pe teritoriul recunoscut internațional al Ucrainei în acest Crăciun. Dacă Rusia își va retrage trupele din Ucraina, atunci va fi asigurată o încetare fiabilă a ostilităților”.

El a adăugat: „Răspunsul de la Moscova va arăta ce vor cu adevărat acolo: fie o nouă confruntare cu lumea, fie, în sfârșit, un sfârșit al agresiunii.”

Liderii G-7 au sprijinit apelul lui Zelenskyy, afirmând într-o declarație după întâlnire că „Rusia poate pune capăt imediat acestui război prin încetarea atacurilor sale împotriva Ucrainei și prin retragerea completă și necondiționată a forțelor sale de pe teritoriul Ucrainei”.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button