Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂ

Cum ne-a respins Austria de dragul Ungariei. Uniunea Europeană se va destrăma

Uniunea Europeană se va destrăma dacă Austria nu se răzgândește cu privire la aderarea României la Schengen și dacă va face în continuare jocurile Ungariei. Este anunțul făcut de unul dintre politicienii influenți ai Austriei care susține că Ungaria a pus presiune ca noi să nu fim primiți în Schengen.

Tot el mai spune că Austria se îndepărtează voit de Uniunea Europeană și vrea să formeze o coaliție periculoasă cu Serbia și Ungaria, pentru reîntregirea Imperiului Austro-Ungar. 

Peter Pilz, în interviul acordat în exclusivitate pentru Realitatea Plus, susține că România plătește un preț mult prea mare pentru greșelile țării care-i blochează aderarea.

„Îmi pare rău să o spun, dar guvernul României plătește astăzi prețul politic pentru lucruri care sunt în interiorul Austriei. Noi în Austria știm în detaliu că România și Bulgaria nu au nicio legătură cu problema migranților ilegali. Problema nostră are un nume, este Ungaria. Granițele deschise cu Ungaria sunt problema și politica domnului Orban este problema, dar domnul Orban este un aliat apropiat, este prietenul politic al cancelarului nostru. Așa că ei spun: „Nu, nu facem nimic împotriva domnului Orban, așa că hai să dărâmăm România””, spune Peter Pilz.

Cancelarul austriac și apropiații săi au vrut să distragă atenția tuturor de la cazurile mari de corupție în care sunt protagoniști, chiar dacă asta i-a costat relația și afacerile cu România, mai spune oficialul de la Viena. 

„Toate datele susțin aderarea României și Bulgariei, toate. Guvenul nostru se confruntă cu foarte multe acuzații de corupție. Sunt cel puțin 10 cazuri majore de corupție. Ceea ce fac ei acum este să folosească orice caz, orice pretext, orice decizie ca să distragă atenția de la cazurile de corupție”, a mai spus acesta.

„Guvernul nostru formează o coaliție silențioasă Austria-Ungaria-Serbia. Și este foarte periculos pentru că Ungaria și Serbia nu se mai folosesc de instrumente democratice în sistemele lor. Ungaria e pe drumul dictaturii, a unui astfel de regim. Acum suntem mai aproape de Ungaria decât de Bruxelles.

Este pentru prima oară când Austria spune: „Nu! Noi nu vă mai urmăm, suntem împotriva Uniunii Europene, e o surpriză până și pentru noi în Viena. Nu aș zice că miroase a ceva urât, aș spune că miroase urât rău de tot”, a încheiat Peter Pilz.

Sursa Realitatea.net

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button