RĂZBOI

Rusia ar putea începe să folosească drone iraniene din noul lot. Serviciile secrete britanice

Serviciile secrete britanice consideră că Rusia ar fi început să folosească drone iraniene dintr-un nou lot împotriva Ucrainei.

Acest lucru a fost declarat într-o analiză a serviciilor de informații de către Ministerul britanic al Apărării, relatează European Pravda.

Acesta notează că, pentru prima dată în trei săptămâni, au fost raportate atacuri cu drone furnizate de Iran. Serviciile de informații notează că acestea nu au fost încă verificate, dar este probabil ca Rusia să fi epuizat stocul său anterior de câteva sute de Shahed-131 și 136 și să fi primit acum o reaprovizionare.

La 6 decembrie 2022, Statul Major General ucrainean a raportat 17 UAV-uri doborâte, inclusiv 14 Shahed-136. La 7 decembrie 2022, oficialii ucraineni au raportat utilizarea de UAV-uri furnizate de Iran împotriva regiunilor Zaporizhia și Dnipropetrovsk.

„Ultimul raport privind avioane iraniene Shahed-136 doborâte în Ucraina a fost pe 17 noiembrie 2022. Dacă informația se confirmă, este posibil ca Rusia să fi reluat atacurile cu UAV-urile livrate recent”, se arată în raport.

Presa a relatat zilele trecute că Rusia a comandat din nou sute de drone și rachete balistice din Iran, pe care intenționează să le folosească în războiul împotriva Ucrainei.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button