Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Bilanțul victimelor a crescut la peste 140 de morți în inundațiile din capitala Congo

Numărul persoanelor ucise de inundațiile și alunecările de teren de amploare din capitala Congo, Kinshasa, a crescut la peste 140, a anunțat ieri guvernul.

Cel puțin alte 12 persoane sunt încă dispărute, dar guvernul nu este optimist că cineva va fi găsit în viață.

„Nu există nicio speranță de a găsi supraviețuitori”, a declarat telefonic ministrul sănătății, Lisa Nembalemba, pentru The Associated Press.

Aproximativ 12 milioane de persoane locuiesc în cele 24 de cartiere din Kinshasa afectate de inundații și alunecări de teren, care au fost declanșate de ploile abundente din noaptea de luni spre marți. Pagubele au inundat aproape 40.000 de case și au dărâmat aproape 300, au declarat autoritățile locale.

Vorbind din Statele Unite, unde participă la summitul SUA-Africa, președintele congolez Felix Tshisekedi a declarat că a simțit tristețe când a auzit despre pagube și a cerut autorităților să accelereze eforturile de recuperare. „(Depinde de) guvernele centrale și provinciale să accelereze activitatea de drenare a apei de ploaie pentru a evita acest tip de dezastru”, a declarat el. El a instruit guvernul să ajute familiile îndurerate.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button