Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂ

Cancelarul Austriei a discutat cu Klaus Iohannis despre scandalul Schengen: ”20.000 de migranți ilegali au trecut prin România”

Cancelarul austriac Karl Nehammer a apărat VETO-ul ţării sale împotriva aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, susţinând că 20.000 de migranți care au ajuns ilegal în Austria au trecut prin România, iar Poliția Română ar ști acest lucru.  

Nehammer a făcut aceste declarații, joi, înaintea reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, unde se află și președintele României, Klaus Iohannis.

De altfel, oficialul austriac a precizat că a vorbit deja cu Klaus Iohannis despre problema Schengen.

”Poziția Austriei este să susțină Bulgaria și România. Problema nu este că o țară este împotriva altei țări, este o problemă de securitate. În Austria avem peste 75.000 de migranți neînregistrați și știm că 20.000 de migranți ilegali au trecut prin România. Cum știm asta? Datorită investigațiilor poliției austriece. Iar acum trebuie să găsim o soluție pentru asta”, a afirmat cancelarul Karl Nehammer.

Întrebat de jurnaliști cum își susține aceste afirmații, dat fiind că România spune că ciffrele sunt mai mici, Nehammer a spus:

”Poliția română îi știe pe acești oameni, care au fost înregistrați în România. În Austria avem peste 100.000 de migranți, iar 75.000 nu sunt înregistrați. Este o cifră enormă, e o problemă de securitate pentru toată Uniunea Europeană. Așa că eu cred că ce este important de subliniat este faptul că problema nu se pune că Austria este împotriva Bulgariei sau României, ci trebuie să rezolvăm împreună această chestiune. Și o vom face”.

Sursa ProTv

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button