MOLDOVA

Moldova îl convoacă pe ambasadorul rus în legătură cu declarațiile Ministerului rus de Externe la adresa lui Sandu

Ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, l-a convocat pe ambasadorul rus, Oleg Vasnetsov, în legătură cu declarațiile făcute de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe despre președintele moldovean Maia Sandu.

Potrivit Newsmaker, acest lucru a fost declarat de Daniel Vodă, purtător de cuvânt al Ministerului moldovean de Externe.

„Retorica agresivă din ultimele declarații ale doamnei Zakharova este inacceptabilă. Ambasadorul rus a fost convocat la Ministerul de Externe, unde i s-a înmânat o notă de protest pentru injurii directe la adresa președintelui moldovean”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit acestuia, ambasadorul rus a fost convocat imediat după ultima declarație a lui Zakharova cu privire la noul Cod Electoral al Republicii Moldova, pe care l-a criticat drept „opresiune asupra vorbitorilor de limbă rusă”, pentru o prevedere privind tipărirea buletinelor de vot în limba română, iar la cererea circumscripțiilor, și în limbile minorităților naționale.

Zakharova a declarat atunci că Maia Sandu a promis în timpul campaniei electorale că va proteja interesele populației rusofone. „Se pare că a mințit atunci? Iar structurile internaționale, din nou, nu vor să observe acest lucru”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Ministerul moldovean de Externe a reacționat deja la această declarație, respingând criticile la adresa Codului Electoral și condamnând declarațiile despre Maia Sandu.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button