Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
MOLDOVA

Moldova îl convoacă pe ambasadorul rus în legătură cu declarațiile Ministerului rus de Externe la adresa lui Sandu

Ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, l-a convocat pe ambasadorul rus, Oleg Vasnetsov, în legătură cu declarațiile făcute de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe despre președintele moldovean Maia Sandu.

Potrivit Newsmaker, acest lucru a fost declarat de Daniel Vodă, purtător de cuvânt al Ministerului moldovean de Externe.

„Retorica agresivă din ultimele declarații ale doamnei Zakharova este inacceptabilă. Ambasadorul rus a fost convocat la Ministerul de Externe, unde i s-a înmânat o notă de protest pentru injurii directe la adresa președintelui moldovean”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit acestuia, ambasadorul rus a fost convocat imediat după ultima declarație a lui Zakharova cu privire la noul Cod Electoral al Republicii Moldova, pe care l-a criticat drept „opresiune asupra vorbitorilor de limbă rusă”, pentru o prevedere privind tipărirea buletinelor de vot în limba română, iar la cererea circumscripțiilor, și în limbile minorităților naționale.

Zakharova a declarat atunci că Maia Sandu a promis în timpul campaniei electorale că va proteja interesele populației rusofone. „Se pare că a mințit atunci? Iar structurile internaționale, din nou, nu vor să observe acest lucru”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Ministerul moldovean de Externe a reacționat deja la această declarație, respingând criticile la adresa Codului Electoral și condamnând declarațiile despre Maia Sandu.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button