Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Putin pregătește demiteri la Kremlin. Propagandistul „vinovat” de victoria Maiei Sandu, pe lista plecaților

Președintele rus Vladimir Putin se pregătește să demită o serie de oficiali responsabili de politica externă.

Publicația The Insider scrie despre planurile pentru o rotație pe scară largă în guvernul rus, adăugând că vorbim despre cei cărora le reproșează eșecuri umilitoare în ultimii ani.

Kremlinul plănuiește să-i concedieze pe: Iuri Ușakov – asistentul lui Putin, Igor Maslov, șeful Departamentului pentru Relații Interregionale și Culturale cu Țările Străine, Valeri Maksimova – curator al Transcaucaziei, Filip Ilicev, responsabil de Africa și Israelul.

Despre Iuri Uşakov. Presa rusă care îl susține scrie că are deja 75 de ani, adică cu 5 ani mai mult decât vârsta permisă unui funcționar pentru lucreze în Rusia.

„Iurii Viktorovici nu apare des în biroul său. Președintele are nevoie acum de oameni care trebuie să lucreze într-un mod intensiv”, relatează presa.

The Insider notează că Ușakov a fost o persoană importantă în Kremlin. El a supravegheat chiar numirile în Ministerul rus de Externe, iar ministrul Serghei Lavrov nu-l plăcea.

La sfârșitul anului 2021, Ușakov era cel care era angajat în discuții pentru „garanții de securitate” pentru Rusia, pe care le solicita de la NATO și UE. Mai târziu a „supravegheat” și negocierile dintre Kiev și Moscova. După cum se știe, niciuna dintre aceste sarcini nu a fost dusă la îndeplinire așa cum și-a dorit Kremlinul.

The Insider scrie că ultima picătură în problema Ușakov ar putea fi summit-ul dezastros al CSTO de la Erevan, când premierul Armeniei, Nikol Pașinian, a refuzat să semneze declarația finală.

„Acestea sunt doar cele mai recente și mai zgomotoase eșecuri ale lui Ușakov, pentru că scaunul lui a început să tremure încă din 2017”, scrie mass-media. „Și întreaga sa echipă va demisiona împreună cu Ușakov”.

Filip Iliciv s-a ocupat în ultimii ani de stabilirea de contacte între Rusia și Africa, iar recent munca sa nu poate fi numită de succes pentru Moscova. Dovadă în acest sens este întemnițarea fostului președinte sud-african Jacob Zuma, care este apropiat de Rusia. Acum țara este condusă de Matamela Cyril Ramaphosa, care este orientată mai mult spre China.

The Insider nu știe exact care ar putea fi motivul exact al demiterii lui Iliciv. Dar ar putea fi eșecurile în încercările de a îndepărta cerealele și alimentele ucrainene de pe piața africană.

Nici Igor Maslov nu a făcut față muncii de „supraveghere” a Comunității Statelor Independente (CSI) deoarece după începerea războiului împotriva Ucrainei, majoritatea proiectelor de propagandă din aceste țări au fost închise. Prin urmare, munca acestui oficial este acum limitată la Abhazia și Oseția de Sud.

Faptul că Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova este considerat o greșeală a lui Maslov.

Curatorul Transcaucaziei Valeri Maksimov este adjunctul lui Maslov, așa că motivul demiterii sale este probabil același.

Sursa Ziare.com

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button