Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂ

R. Moldova nu convinge pe nimeni că vrea în UE, cât timp rămâne în CSI. Partidele politice fac UNIREA

Cât timp mai rămâne Republica Moldova în CSI, aliată cu Federația Rusă, stat care sponsorizează pe față terorismul și este stat agresor inclusiv asupra RM?

Pe fruntea Rusiei a fost lipită eticheta de „stat terorist” de către Parlamentul European.

Rezoluția respectivă are un caracter mai degrabă simbolic, fără efecte imediate pe plan juridic sau financiar, dar poate fi considerată o înfrângere majoră pentru Moscova, căci îi condamnă pe decenii înainte imaginea, reputația istorică, a lui și a țării sale.

Sponsor al terorismului este o acuzație foarte gravă pentru un stat care se pretinde o forță morală pe plan mondial, apărătorul unor valori fundamentale ale umanității.

Ați observat, stimați urmăritori, cum au muțit susținătorii lui Putin , după ce toată RepublicaMoldova a rămas fără curent electric ca urmare a atacurilor cu rachete lansate de Moscova asupra sistemului energetic din Ucraina?

Chișinaul nu mai poate sta aliată cu Moscova în Cadrul CSI. Moldova nu poate sta aliată cu Rusia în cadrul unei structuri precum CSI, dar să fie credibilă își dorește cu adevărat să fie parte a Uniunii Europene.

Dacă ne uităm cum reprezentanții tuturor partidelor din România și R. Moldova fac deja unirea partidelor politice. Suntem optimiști că ținta de a facea unirea în anul 2025 este realizabilă.

Un fost unionist, Lilian Carp a aderat la partidul neomarxist USR, iar Marcel Ciolacu s-a întâlnit la Chișinău cu primarul pro-rus al Capitalei din Basarabia – Ivan Ceban.

PSD a „luat” sub aripă fostul Partid Politic al lui Vlad Plahtniuc – care acum se va nume P S D E – (Partidului Social Democrat European).

AUR a candidat în premieră la alegerile parlamentare de anul trecut din R. Moldova, și are în lista de membri mai mulți deputați născuți în R. Moldova care sunt deputați și senatori în Parlamentul din București.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button