Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

Război în Ucraina, ziua 295. Ocupanții bombardează Kievul cu drone kamikaze iraniene Un copil de opt ani a murit în urma impactului

Autoritățile ucrainene au declarat că au dejucat miercuri un atac rusesc asupra Kievului și a regiunii înconjurătoare, sistemul lor de apărare aeriană distrugând 13 drone încărcate cu explozibil, deși resturile au avariat cinci clădiri, fără a provoca victime.

Tentativa de atac a subliniat cât de vulnerabilă rămâne capitala Ucrainei în fața atacurilor regulate ale Rusiei care au devastat infrastructura și centrele de populație în ultimele săptămâni, mai ales în estul și sudul țării. Dar au evidențiat, de asemenea, afirmațiile Ucrainei privind creșterea eficienței în interceptarea dronelor și rachetelor și posibilitatea ca rachetele Patriot din SUA să sporească și mai mult apărarea.

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenskyy, a declarat într-o înregistrare video că „teroriștii” au lansat 13 drone de fabricație iraniană și că toate au fost interceptate. Astfel de drone au făcut parte din puterea de foc – alături de rachete, rachete, mortiere și artilerie – pe care Rusia o folosește pentru a viza centrale electrice, instalații de apă și alte echipamente de utilitate publică.

Capitala acoperită de zăpadă a rămas în mare parte calmă după atacul dejucat, care a avut loc în jurul zorilor. La începutul zilei de lucru, autoritățile au dat semnalul de alarmă.

Șeful administrației orașului Kiev, Serhii Popko, a scris pe Telegram că tentativele de atac au venit în două valuri. Resturile provenite de la dronele interceptate au avariat o clădire administrativă și patru clădiri rezidențiale, a precizat el.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button