Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂ

România ”campioana” Europei la numărul de accidente grave. De ce avem în continuare atât de multe tragedii

Organizația Mondială a Sănătății arată că 1,35 milioane de persoane își pierd anual viața în accidente rutiere, iar aproape 50 de milioane de oameni suferă vătămări grave. România se menține pe primul loc în Europa la numărul de accidente rutiere raportat la un milion de locuitori.

Mai mult de jumătate din totalul deceselor și al rănirilor în accidentele rutiere implică utilizatorii vulnerabili ai drumului, precum pietoni, bicicliști, motocicliști sau pasageri ai vehiculelor se arată în raportul anual al siguranței rutiere întocmit de poliție.

În plus, 50 de milioane de persoane suferă vătămări grave în urma accidentelor rutiere. Totodată, persoanele cu statut socio-economic redus prezintă un risc mai mare de a fi implicate în accidente rutiere grave.

În anul 2021, pe drumurile din Uniunea Europeană și-au pierdut viața 19.823 de persoane, ceea ce înseamnă o creștere cu aprox. 1.000 (+ 5%) față de anul 2020, dar reprezintă totuși cu aproape 3.000 (-13%) de decese mai puțin față de perioada anterioară pandemiei (2019).

Sursa Ziare.com

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button