Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Tribunalul olandez interzicere sinuciderea asistate. Prima țară care a legalizat eutanasia

Instanța olandeză a confirmat miercuri interzicerea sinuciderii asistate în Olanda, ceea ce reprezintă un eșec pentru activiștii care au declarat că această interdicție încalcă dreptul lor de a decide când își pun capăt vieții.

Tribunalul districtual din Haga a respins argumentul activiștilor potrivit căruia interdicția încalcă Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

„Dreptul de a decide singur cu privire la propriul sfârșit de viață este într-adevăr protejat” de convenție, a declarat tribunalul într-o declarație scrisă. „Cu toate acestea, acest drept la autodeterminare nu merge atât de departe încât să existe și un drept de a obține sinucidere asistată”.

Frits Spangenberg, președintele grupului Cooperative Last Will, care a intentat procesul împreună cu 29 de reclamanți individuali, s-a declarat dezamăgit de această hotărâre, dar a promis că va continua să lupte. El a spus că va studia decizia împreună cu avocații înainte de a decide dacă va face apel.

„Nu sunt surprins, dar am sperat la mai multă perspectivă”, a declarat Spangenberg într-un interviu telefonic.

Olanda a fost prima națiune care a legalizat eutanasia. O lege din 2002 a permis medicilor să pună capăt vieții pacienților în condiții stricte, fie prin administrarea unei doze fatale de medicamente, fie prin oferirea pacientului a medicamentelor pe care să le ia.

Sursa Timpul

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button