Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SOCIAL

Zeci de angajaţi din şcoli şi grădiniţe au protestat în stradă pentru salarii mai mari

Zeci de angajaţi din şcoli şi grădiniţe au protestat, vineri după-amiază, în faţa Prefecturii Arad, cerând creşterea bugetului pentru Educaţie şi majorarea salariilor din sistemul de educaţie, îndeosebi a personalului auxiliar.

Cei aproximativ 70 de participanţi la protest au purtat pancarte cu mesaje precum „Afară, afară, cu politica din şcoală!” sau „Noi v-am educat, voi ne-aţi trădat!”.

Participanţii, atât dascăli cât şi personal auxiliar, reclamă salariile mici sau „interpretarea abuzivă a Legii”, ceea ce le-ar fi blocat majorările salariale în ultimii ani.

„Din luna martie 2018 personalul auxiliar nu a mai beneficiat de majorări salariale din cauza unei interpretări abuzive a legii de către Ministerul Educaţiei. Salariile personalului auxiliar cu studii superioare sunt mai mici decât în cazul unui profesor necalificat, ceea ce intră în contradicţie cu principiile enunţate în Legea 153”, a spus o participantă la protest, Simona Anghel.

Preşedintele Sindicatului Democratic din Învăţământ Arad, Dănuţ Ieneşescu, a declarat că angajaţii din învăţământul preuniversitar s-au săturat să fie minţiţi de politicieni.

„Trebuie să atragem atenţia guvernanţilor că nu mai suportăm să fim minţiţi şi umiliţi. Din nou se vehiculează acea creştere salarială de 10% din ianuarie, când de fapt nu este o creştere salarială ci este aplicarea Legii 153/2017 care trebuia aplicată până în decembrie 2022. Acest lucru nu se întâmplă, ci avem promisiunea că se aplică din ianuarie 2023, adică suntem furaţi din nou cu încă o lună”, a declarat Ieneşescu.

Un alt participant, Ioan Gacea, reclamă că profesorii sunt nevoiţi să se ocupe de foarte multe procese birocratice în timpul programului de lucru, în detrimentul intereselor elevilor. „Suntem nemulţumiţi de birocraţia excesivă, avem foarte multe situaţii de întocmit de azi pe mâine, iar asta este în detrimentul orelor de curs”, a spus protestatarul.

Sursa AP

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button