Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SĂNĂTATE

7 moduri de a scăpa de durerile de cap fără medicamente

Durerile de cap cauzate de vreme reduc performanța, ne fac iritabil și ne obligă să luăm analgezice ani de zile. Dacă sunteți independent de vreme și credeți că sunteți condamnat să vă adaptați la vreme pentru tot restul vieții, nu este așa.

Șeful clinicii R+ Medical Network, neurologul Alexandra Schebet, a povestit de ce unii oameni au dureri de cap atunci când se schimbă vremea și cum să le facă față.

Relația dintre vreme și durerile de cap
Când vremea se schimbă, persoanele predispuse la intemperii se confruntă cu dureri de cap severe, amețeli, greață. În acest caz, factorul meteorologic este factorul declanșator care provoacă o înrăutățire a stării de bine. Cauza durerilor de cap nu este vremea, ci tulburările existente în organism.

De exemplu, o persoană are tonusul peretelui vascular afectat. Atunci când vremea se schimbă, presiunea atmosferică crește sau scade. Modificările presiunii atmosferice, la rândul lor, modifică în mod natural presiunea din vasele de sânge și din țesuturi. Atunci când presiunea atmosferică crește, fluxul sanguin crește – vasele de sânge trebuie să se dilate. Atunci când presiunea atmosferică scade, fluxul sanguin încetinește – vasele de sânge trebuie să se îngusteze.

7 moduri de a scăpa de durerile de cap fără medicamente
Vasele cu tonusul modificat al peretelui nu se pot adapta rapid la situație. Alimentarea cu oxigen a țesutului cerebral este, de asemenea, afectată, la care organismul reacționează cu dureri de cap și posibile modificări ale tensiunii arteriale.

Persoanele care au un loc de muncă stresant sau sunt supuse unui stres cronic sunt sensibile la schimbările meteorologice. Vasele de sânge ale acestora suferă de spasme din cauza producției de hormoni de stres. În cazul spasmului, precum și în cazul unui tonus deficitar, este dificil pentru vasele de sânge să se extindă sau să se contracte rapid.

Funcționarea și nutriția creierului depind de circulația sângelui care transportă oxigen. Creierul consumă aproximativ 25% din oxigenul pe care îl inspirăm. Dacă lumenul unui vas de sânge se îngustează sau se blochează, în unele părți ale creierului se produce lipsa de oxigen. Acest lucru crește riscul de accident vascular cerebral.

Vasele își pierd elasticitatea dacă nivelul de zahăr din sânge este ridicat, dacă suntem supraponderali sau dacă avem probleme cu ficatul. Grăsimile din sânge și metabolismul sunt alterate.

Ghid pas cu pas pentru combaterea durerilor de cap
Dacă suferiți de dureri de cap „legate de vreme”, ar trebui să consultați un neurolog. Pentru că atunci când iei analgezice la sfatul unui prieten sau al unei reclame, elimini senzația de durere, dar nu și cauza durerii. Iar situația se repetă de la o furtună la alta.

Dacă luați analgezice pentru o perioadă lungă de timp, durerea devine cronică – este prezentă mai mult de jumătate din zilele lunii, în ultimele trei luni. De asemenea, pot apărea dureri asociate cu utilizarea excesivă a medicamentelor.

Un neurolog este capabil să identifice cauza durerii de cap. Și prescrieți un tratament adecvat, după care va dispărea din viața dvs. fără a vă afecta sănătatea.

Acasă, sfatul meu este:

  1. Alergați, mergeți pe jos sau înotați de 2-3 ori pe săptămână.

Atunci când faceți exerciții fizice intensive, ritmul cardiac și fluxul sanguin cresc.

Vasele se dilată pentru ca sângele să poată circula normal. La sfârșitul exercițiului fizic, fluxul sanguin scade și vasele se contractă. În acest fel, sunt antrenate atât vasele de sânge, cât și mușchii.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button