ACTUALITATE

Profesorii din Texas au voie să poarte arme în școală

Autoritățile districtelor școlare din Texas permit angajaților școlii să poarte arme de foc.

Unii profesori vor putea urma, un program special de mânuire a armelor de foc
Autoritățile dintr-un district școlar din Texas au permis angajaților instituțiilor de învățământ să poarte arme de foc în timpul serviciului, pe fondul creșterii violenței cu arme de foc. Acest lucru a fost raportat joi de canalul de televiziune Fox News.

„Programul Guardian are scopul de a-i ajuta pe elevi și profesori să se protejeze de atacatori înainte de sosirea [forțelor de ordine]”, a declarat președintele consiliului școlar din Keller (Texas), Charles Randclew. Un număr de profesori vor putea urma, în mod voluntar, un program special privind modul de manevrare a armelor de foc.

După cum precizează postul de televiziune, părerile părinților cu privire la noua inițiativă sunt împărțite. Unii dintre ei cred că o astfel de decizie nu va face decât să crească amenințarea la adresa sănătății și vieții copiilor lor.

Programul Guardian, potrivit lui Randclaw, este un răspuns la împușcăturile din 24 mai de la o școală primară din Yuvalde, Texas. Focul de armă a fost deschis de un localnic, Salvador Ramos, în vârstă de 18 ani, care a acționat singur. Intrusul a fost împușcat și ucis de polițiștii care au ajuns la fața locului. În urma împușcăturilor au murit 21 de persoane, inclusiv 19 copii.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button