Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Twitter deblochează jurnaliștii suspendați după o interpelare a lui Musk

Rețeaua de socializare Twitter a deblocat conturile jurnaliștilor de la principalele instituții media americane ale căror conturi au fost suspendate săptămâna trecută fără explicații.

Blocajul a fost ridicat sâmbătă, 17 decembrie, după un val de indignare și critici la adresa noului proprietar al platformei, Ilon Musk, și a unui sondaj pe care acesta l-a efectuat în rândul utilizatorilor rețelei de socializare cu privire la deblocarea conturilor celor care „și-au predat locația exactă în timp real”.

Blocarea jurnaliștilor a fost legată de faptul că aceștia au scris despre contul @ElonJet, care a scris despre mișcările avionului lui Musk și care a fost, de asemenea, blocat, notează Politico.

Musk a lansat votul de două ori, iar a doua oară 58,7% s-au pronunțat pentru ca accesul jurnaliștilor la conturi să fie restabilit imediat, iar 41,3% o săptămână mai târziu. „Oamenii au vorbit. Suspendarea conturilor care mi-au „andocat” locația va fi ridicată acum”, a scris Elon Musk.

Blocarea neașteptată a mai multor jurnaliști importanți de la CNN, The New York Times și The Washington Post a stârnit un val de critici în rândul politicienilor și inclusiv al oficialilor Comisiei Europene, unde lui Musk i s-au reamintit „liniile roșii” ale UE privind libertatea de exprimare.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button