Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂ

Efectele serialului Netflix Wednesday: căutările pentru hoteluri în București au crescut cu 55%

Filmat în multe locații cunoscute din România, inclusiv în București, serialul Netflix Wednesday a atrat atenția turiștilor, mai ales a celor care își planifică vacanța în funcție de ce văd în seriale sau în filme.

Lansat luna trecută, noul serial al Netflix, Wednesday, care a fost filmat în mai multe locații din România și chiar și la București, a ajuns în topul celor mai vizionate seriale în aceste săptămâni. Și nu e de mirare că sunt turiști interesați de locurile unde au fost filmate scenele. Așa cum Croația a beneficiat de pe urma Game of Thrones, în special Dubrovnik, locația Debarcaderului Regelui, și România ar putea avea de câștigat. Dacă nu cu Dracula, atunci cu familia Addams.

Subsidiara franceză a agenției de turism Expedia a anunțat că a înregistrat o creștere de 55% a căutărilor pentru hoteluri în București. Această creștere a fost observată cu două săptămâni înainte și după lansarea seriei, comparativ cu cele patru săptămâni anterioare acestei perioade, potrivit Expedia, citată de Forbes.

În timp ce capitala României se bucură de o creștere a popularității datorită serialului Netflix, și în zona rurală înregistrează un interes crescut în rândul celor care caută destinații de vacanță, cu o creștere de 15%.

Un raport recent al Expedia, privind tendințele de călătorie pentru 2023, este de așteptat ca „turismul TV” să devină una dintre tendințele de top pentru anul viitor. Filmele și serialele furnizate de paltformele de streaming au devenit principala sursă de inspirație pentru turiști, depășind influența rețelelor de socializare. Aproximativ 66% dintre călătorii din întreaga lume se gândesc să-și facă vacanța către o destinație văzută într-un film sau într-un show TV, în timp ce 39% dintre călători au rezervat deja o astfel de vacanță, tendința fiind și mai pronunțată în SUA.

Regizorul Tim Burton a vizitat anul trecut mai multe orașe din țara noastră și a fost cucerit de arhitectura clădirilor.

Acesta este și motivul pentru care au fost alese locuri precum Castelul Cantacuzino din Bușteni, Universitatea Politehnică din București, Grădina Botanică din București, Casa Monteoru din Capitală, Gara Sinaia și chiar bazinul de înot Dinamo, potrivit Euronews.

La nivel mondial, Marea Britanie și Irlanda sun vizitate și de fanii Harry Potter, Noua Zeelandă i-a atras pe fanii Stăpânul Inelelor, Croația a atras mai mulți turiști după Game of Thrones, iar Jocul Calamarului a adus un plus de turiști și în Coreea de Sud, mai scrie Forbes.

Sursa Economica

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button