Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

Putin se află în Belarus și analizează următorii pași în războiul din Ucraina. Discuții depre armele nucleare

Președintele rus Vladimir Putin a făcut luni o călătorie rară în Belarus, aliatul Moscovei, în timp ce forțele sale și-au continuat campania de bombardare aeriană a Ucrainei, în condițiile în care câmpul de luptă se află într-un larg impas după aproape 10 luni de război.

Vizita lui Putin la Minsk a avut loc la câteva ore după cel mai recent atac cu drone al Rusiei asupra Ucrainei. Moscova a vizat rețeaua electrică a Ucrainei începând din octombrie, ca parte a unei strategii de a priva țara de căldură și energie în timpul iernii.

Scurta sa călătorie ar putea anunța mai mult sprijin militar pentru efortul de război al Kremlinului, după ce Belarusul a oferit Rusiei o rampă de lansare pentru invazia Ucrainei în februarie anul trecut.

Putin a declarat că el și președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, au discutat despre formarea unui „spațiu de apărare unic” în regiune, dar a respins afirmațiile potrivit cărora Moscova ar fi gata să își înghită vecinul.

„Rusia nu este interesată de niciun fel de fuziune, nu este fezabil”, a declarat Putin.

Putin a declarat că a susținut propunerea lui Lukașenko de a antrena echipajele avioanelor de război belaruse care au fost deja modificate pentru a folosi focoase speciale – o referire la armele nucleare.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button