Haverbeck a fost condamnat în aprilie 2022 pentru că a negat într-un interviu că a ucis milioane de evrei în timpul perioadei naziste. Recursul său a fost respins de instanță, astfel că femeia ar urma să înceapă să-și ispășească pedeapsa la sfârșitul toamnei.
„Medicul închisorii a confirmat că Ursula Haverbeck este aptă pentru detenție, cu recomandarea ca ea să fie plasată la parter dacă este posibil”, a declarat un purtător de cuvânt al procuraturii din Berlin pentru Neue Westfälische într-un comentariu.
Nemțoaica Ursula Haverbeck a fost condamnată din nou pentru negarea Holocaustului
Deși procuratura din Berlin nu a dat încă o dată la care Haverbeck va începe să își ispășească pedeapsa, partidul de extremă dreapta Die Rechte, din partea căruia femeia a candidat pentru Parlamentul European în urmă cu câțiva ani, a declarat deja că acest lucru se va întâmpla înainte de Crăciun.
Ursula Haverbeck, în vârstă de 94 de ani, este o binecunoscută activistă de extremă dreapta care a fost urmărită penal de mai multe ori pentru negarea Holocaustului. Ea este celebră pentru că a susținut că Auschwitz (unde au fost uciși 1,1 milioane de oameni) nu a fost un lagăr de exterminare al holocaustului și că nu ar fi avut loc crime în masă.
În 2004, Haverbeck a fost acuzat pentru prima dată pentru negarea Holocaustului și a fost amendat. Procesele ulterioare împotriva femeii (care de multe ori le-a ignorat) s-au soldat cu condamnări la închisoare, cea mai recentă în 2018.
Update
Un tribunal german a condamnat marți o femeie în vârstă de 97 de ani pentru complicitate la peste 10.000 de crime pentru rolul său de secretară a comandantului SS al lagărului de concentrare nazist Stutthof în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Irmgard Furchner a fost acuzată că a făcut parte din aparatul care a ajutat lagărul de lângă Danzig, în prezent orașul polonez Gdansk, să funcționeze. Tribunalul de stat din Itzehoe, în nordul Germaniei, a condamnat-o la doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la crimă în 10.505 cazuri și complicitate la tentativă de crimă în cinci cazuri.
Instanța a declarat că judecătorii au fost convinși că Furchner „a știut și, prin munca sa de stenograf în biroul comandantului lagărului de concentrare Stutthof de la 1 iunie 1943 până la 1 aprilie 1945, a sprijinit în mod deliberat faptul că 10.505 prizonieri au fost uciși cu cruzime prin gazare, prin condițiile ostile din lagăr”, prin transportarea în lagărul de exterminare de la Auschwitz și prin trimiterea în marșurile morții la sfârșitul războiului.
Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!