Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Talibanii interzic accesul femeilor la învățământul universitar în Afganistan

Marți, conducătorii talibani din Afganistan au interzis studenților de sex feminin să mai frecventeze universitățile, cu efect imediat, în cadrul celui mai recent edict de reprimare a drepturilor și libertăților femeilor, notează AP.

În ciuda faptului că inițial au promis o guvernare mai moderată, care să respecte drepturile femeilor și ale minorităților, talibanii au pus în aplicare pe scară largă interpretarea lor strictă a legii islamice, sau Sharia.

Aceștia au interzis accesul fetelor la școala generală și la liceu, au restricționat accesul femeilor la majoritatea locurilor de muncă și le-au ordonat să poarte îmbrăcăminte din cap până în picioare în public. De asemenea, femeilor le este interzis accesul în parcuri și săli de sport.

Talibanii au fost înlăturați în 2001 de către o coaliție condusă de SUA pentru că l-au adăpostit pe liderul Al-Qaida, Osama bin Laden, și au revenit la putere după plecarea haotică a Americii anul trecut.

Decizia a fost anunțată după o ședință de guvern. O scrisoare împărtășită de purtătorul de cuvânt al Ministerului Învățământului Superior, Ziaullah Hashmi, a spus universităților private și publice să implementeze interdicția cât mai curând posibil și să informeze ministerul odată ce interdicția este în vigoare.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button