Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

3 morți în împușcăturile dintr-un centru kurd din Paris. Un suspect a fost arestat

Un bărbat care a fost acuzat anul trecut că a atacat migranți a împușcat și a ucis trei persoane la un centru cultural kurd vineri la Paris, într-un atac care pare să fi vizat în mod special străinii, au declarat autoritățile.

Împușcăturile, care au rănit de asemenea trei persoane, au zguduit comunitatea kurdă din capitala franceză și au declanșat încăierări între kurzii furioși și poliție. De asemenea, a zdruncinat comercianții din cartierul plin de viață din centrul Parisului în ajunul weekendului de Crăciun și i-a pus pe polițiști în alertă pentru noi violențe.

Autoritățile au identificat suspectul ca fiind un bărbat în vârstă de 69 de ani din Paris, care fusese închis pentru că a atacat migranți care locuiau în corturi și eliberat la începutul acestei luni. Anchetatorii luau în considerare un posibil motiv rasist pentru împușcături.

Atacul a avut loc la prânz la centrul cultural și la un restaurant și un salon de coafură din apropiere, potrivit primarului din acea parte a orașului, Alexandra Cordebard.

Câteva ore mai târziu, în cartier au izbucnit încă câteva ore mai târziu, când membri ai comunității kurde au strigat sloganuri împotriva guvernului turc, iar poliția a tras cu gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea tot mai agitată. Unele tomberoane de gunoi au fost incendiate.

Ministrul de interne Gerald Darmanin a declarat că suspectul viza în mod clar străinii, că a acționat singur și că nu era afiliat la nicio mișcare de extremă-dreapta sau la alte mișcări radicale.

Sursa AP

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button