Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Liderul Coreei de Nord expune principalele obiective pentru creșterea puterii militare

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a prezentat obiective nespecificate pentru a-și consolida și mai mult puterea militară anul viitor la o reuniune a unor înalți oficiali politici, a raportat miercuri presa de stat, într-un indiciu că va continua seria provocatoare de prezentări de arme.

Declarația lui Kim a fost făcută în contextul în care animozitățile cu rivala Coreea de Sud au crescut brusc în această săptămână, deoarece Sudul a acuzat Nordul că a zburat cu drone peste granița rivalilor pentru prima dată în ultimii cinci ani. În acest an, Coreea de Nord a efectuat deja un număr record de teste cu rachete, în ceea ce experții numesc o încercare de a-și moderniza arsenalul și de a-și spori influența în viitoarele relații cu Statele Unite.

În timpul sesiunii de marți din cadrul ședinței plenare în curs a Partidului Muncitorilor, aflat la putere, Kim a analizat noile provocări de securitate în politica internațională și în Peninsula Coreeană și a clarificat principiile și direcțiile de urmat în relațiile externe și în lupta împotriva inamicilor pentru a proteja interesele naționale și suveranitatea, potrivit agenției oficiale Korean Central News Agency.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button