Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Președintele Mexicului cere locuitorilor să respingă cadourile oferite de bandele de traficanți de droguri

Președintele Mexicului a făcut apel marți la cetățenii țării să nu accepte pomană și cadouri de sărbători de la bandele de traficanți de droguri, după ce videoclipuri postate pe internet au arătat camionete stridente împărțind încărcături de cadouri în timp ce trecătorii îi descriau pe șoferi ca fiind membri ai cartelului de droguri Jalisco.

Președintele Andrés Manuel López Obrador a confirmat că unele bande de traficanți de droguri încearcă să reia astfel de cadouri – deseori văzute cu ani în urmă – pentru a obține sprijinul populației locale.

López Obrador a declarat în briefingul său de presă de dimineață că locuitorii din unele comunități au încercat să protejeze traficanții, să oprească confiscările de droguri sau să se opună instalării bazelor Gărzii Naționale destinate combaterii traficului de droguri.

Autoritățile nu au confirmat sursa cadourilor – în mare parte jucării – distribuite la 21 decembrie într-un cartier cu venituri mici din orașul Guadalajara, capitala statului Jalisco.

Un convoi de camioane care transportau decorațiuni gonflabile ale lui Moș Crăciun și luminițe de Crăciun a trecut prin cartier, la care se auzeau melodii „narco corrido” care lăudau cartelul Jalisco și un lider local al bandei, cunoscut sub pseudonimul „RR”.

Sursa AP

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button