Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
CULINAR

5 gustări originale pentru masa festivă

Dacă v-ați săturat de sandvișurile cu caviar, pregătiți mâncăruri neobișnuite cu somon, creveți, șuncă, brânză și alte ingrediente.

Creveți înveliți în bacon picant

Ingrediente
8 felii de șuncă;
16 creveți decojiți;
1 vârf de cuțit de piper cayenne.

Pregătire
Se taie feliile de bacon în două, se înfășoară creveții în ele și se fixează cu ajutorul unor țepușe. Apoi se presară creveții cu piper Cayenne.

Se așază pe o tavă de copt tapetată cu folie de aluminiu și se coc în cuptorul preîncălzit la 230°C timp de 10-15 minute. Poftă bună!

Rulouri cu bacon și brânză de capră

Ingrediente
8 felii de bacon sau prosciutto nefierte;
8 lingurițe de brânză de capră moale;
sare după gust;
Piper negru măcinat după gust;
1 buchet de rucola;
8 castraveți mici.

Pregătire
Se pune o linguriță de brânză de capră pe marginea fiecărei felii de bacon. Sărați și piperați brânza după gust. Așezați rucola deasupra brânzei, astfel încât frunzele să se extindă peste marginile baconului pe ambele părți. Se taie castraveții pe lungime în patru bucăți și se așază pe rucola.

Înfășurați bine rulourile și tăiați-le pe fiecare în mijloc.

Chifteluțe și brânză

Ingrediente

180 g de făină;
2 lingurițe de praf de copt;
½ linguriță de sare;
2 linguri de unt topit;
900 g de cârnați de porc;
450 g de brânză Cheddar rasă;
1 căpățână de ceapă;
1 cățel de usturoi;
2 tulpini de țelină;
1 legătură de pătrunjel.

Pregătirea
Se amestecă făina, praful de copt, sarea și untul. În amestecul rezultat se adaugă cârnații tocați, brânza rasă, ceapa, usturoiul, țelina și pătrunjelul tocate. Se amestecă bine și se formează din acest amestec bile cu diametrul de 2,5 cm.

Așezați-le pe o tavă de copt tapetată cu folie de aluminiu, cu puțin spațiu între ele. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 190°C timp de 15 minute, până când bilele sunt ușor rumenite. Înțepați-le cu țepușe înainte de a le servi.

Creveți în stil mexican

Ingrediente
2 lingurițe de ulei de măsline;
18 creveți;
½ linguriță de ardei iute măcinat;
¾ cană de sos guacamole;
18 chipsuri crocante cu aromă naturală sau sare;
Câteva crenguțe de coriandru – opțional.

Pregătirea
Puneți o tigaie la foc mare și încingeți uleiul în ea. Puneți creveții, adăugați pudra de ardei iute și prăjiți timp de 2-3 minute, amestecând din când în când. Creveții ar trebui să devină roz și să devină opace.

Se pun 1-2 lingurițe de guacamole pe chipsuri și se acoperă cu câte un crevete. Puteți presăra aperitivul cu frunze de coriandru tocate înainte de servire.

Tartine cu carne de crab și brânză

Ingrediente

220 g de cremă de brânză;
170 g carne de crab sau bețe de crab;
2 linguri de maioneză;
2 linguri de parmezan ras;
60 g de brânză Cheddar rasă;
Câteva crenguțe de ceapă verde;
1 linguriță de sos de soia;
20 de tarte;
1 vârf de cuțit de boia de ardei.

Pregătirea
Se amestecă crema de brânză, carnea de crab tăiată, maioneza, brânza rasă, ceapa tocată și sosul de soia. Se întinde amestecul peste tartele, se presară cu paprika și se introduce în cuptorul preîncălzit la 190 °C timp de 5-7 minute. Se servește caldă.

Poftă bună!

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button