Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

După logica folosită în cazul României, şi Ungaria ar trebui exclusă din Schengen, declară vicecancelarul Austriei

Vicecancelarul Austriei, Werner Kogler, a declarat că dacă s-ar folosi aceeași logică care a dus la decizia de veto în cazul aderării României la Schengen, atunci Ungaria ar trebui să fie exclusă, scrie Adevarul.

Obiectiv vorbind, există probleme în ceea ce priveşte migraţia, dar care sunt legate doar marginal de Schengen. Noi, Verzii, căutăm soluţii. (…) Trebuie să recunoaştem. Nu poţi să înregistrezi 100.000 de migranţi în Austria şi să afli apoi că 75.000 – 80.000 nu erau înregistraţi înainte.

Adevărata problemă ţine de Ungaria. Dacă am urma logica ministrului de Interne (n.red. – privind refuzul de aderare a României), atunci Ungaria ar trebui să fie dată afară din Schengen, pentru că pe acolo trec majoritatea migranţilor neînregistraţi în Austria”, a spus vicecancelarul, într-un interviu pentru publicația austriacă Kleine Zeitung, relatează Digi 24.

Kogler a fost întrebat dacă România va intra în Schengen anul viitor și a spus că „acesta este obiectivul”.

Vicecancelarul Austriei a criticat decizia cancelarului Karl Nehammer care s-a opus aderării României și Bulgariei la Schengen. El este liderul Partidului Verde. În 2020 partidul său a format o coaliție cu conservatorii din Partidul Poporului, partid condus chiar de cancelarul Austriei. 

Condiția absurdă pusă de oficialii de la Viena

Viena avertizează Bucureștiul că va da un vot pozitiv pentru aderarea la Schengen când vor scădea cererile de azil în Austria. Condiția vizează politicile UE, nicidecum România, scenariul fiind, de fapt, o amânare a soluționării problemei, spun specialiștii consultati de „Adevărul“.

Ministrul de Externe al Austriei, Alexander Schallenberg, susține că Viena își poate schimba votul cu privire la aderarea României și Bulgariei la Schengen dacă cererile de azil din țara sa vor scădea în următoarele luni. 

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button