Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ANCHETE

Moartea unui iranian în Franța zguduie diaspora îndurerată. „Când veți vedea acest videoclip, voi fi mort”

Când un bărbat de 38 de ani, chinuit de protestele din Iran, s-a sinucis în orașul francez Lyon, colegii din diaspora iraniană i-au simțit durerea, sursa AP.

După trei luni de proteste antiguvernamentale, iranienii din străinătate trec printr-un spectru de emoții. Activiștii și consilierii speră că gestul disperat al lui Mohammad Moradi din această săptămână îi inspiră și pe alții să ceară ajutor și să sensibilizeze opinia publică cu privire la ceea ce se întâmplă în Iran.

În videoclipurile în farsi și franceză înregistrate înainte de moartea sa, Moradi a criticat conducerea Iranului și a cerut solidaritate din partea guvernelor occidentale împotriva acesteia. Înregistrările îl prezentau spunând: „Când veți vedea acest videoclip, voi fi mort”.

Kurdul iranian a sosit în Franța în 2019 împreună cu soția sa și urma un doctorat în istorie. Moartea sa de luni a rezonat în apropiere și departe. Alți iranieni din regiunea Lyon, activiști și prieteni au adus flori și lumânări la locul unde a murit în ceea ce poliția investiga ca fiind o aparentă sinucidere.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button