POLITICĂ

România a reușit să convinga Bruxelles-ul că Unirea e unica soluție pentru securizarea graniței UE în sud-estul Europei

România a reușit să-i convingă pe cei din Bruxelles că Unirea cu Basarabia e unica soluție pentru securizarea graniței Uniunii Europene în sud-estul continentului.

Bombardamentele rusești au lăsat Republica Moldova într-o pană totală de curent, pentru a doua oară în ultimele două săptămâni.

Maia Sandu a cerut la București unirea cu România deoarece aceasta se află într-o situație imposibilă. Inițial Klaus Iohannis a refuzat cererea președintelui Republicii Moldova, însă în urma escaladării conflictului din Ucraina și vizitelor fulger ale liderilor UE la Chișinău și-a schimbat opinia. Moldova se confruntă cu o serie de crize suprapuse: criza refugiaților, criza economică, criza de securitate și criza energetică.

Guvernul de la Chișinău se dovedește a fi lipsit de instrumente și asta se poate observa în scurgerile de informații ce vizează conturile de Telegram ale oficialilor moldoveni.

Bruxelles-ul a înțeles la rândul său că unica soluție de securitate pentru Republica Moldova este unirea cu România. UE nu poate finanța la veșnicie un stat fantomă fără perspective prea strălucite de redresare economică și supus presiunilor constante ale Federației Ruse.
Chiar dacă Bruxelles-ul aruncă cartoful fierbinte în mâinile Bucureștiului, acest lucru este o oportunitate unică, pentru cele două state românești, separate de ocupația sovietică, în urma pactului Ribentrop-Molotov.

În condițiile blackoutului energetic din Republica Moldova, este clar că doar România îi poate salva pe moldoveni de la o adevărată catastrofă umanitară.

La Chișinău oamenii vorbesc pe stradă că Unirea cu România e mai aproape ca niciodată în ultimii 30 ani, fiind în același timp singura soluție salvatoare pentru ieșirea din crizele suprapuse ce duc țara spre dezastru.

Maia Sandu: Singura cale este spre lumea liberă

Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, a afirmat Maia Sandu.

Partidele politice românești fac deja Unirea

Partidul Social Democrat a debarcat la Chișinău pentru a-și crea propria platformă politică în Republica Moldova. Fostul partid al oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc a fost rebotezat în Partidul Social Democrat European.

Liderul PSD de la București a discutat și cu primarul Chișinăului, Ion Ceban, cunoscut ca un apropiat al lui Marcel Ciolacu.

La fel, USR pregătește transformarea partidului PAS în USR-ul de peste Prut. Fostul unionist, Lilian Carp, s-a înscris în partidul neomarxist Uniunea Salvați România.

Alianța pentru Unirea Românilor are deja o platformă politică cu același nume, care a și candidat la ultimele alegeri parlamentare. AUR are cinci parlamentari originari din Republica Moldova.

Maia Sandu are acceptul verbal al Bruxelles-ului pentru a demara procedurile pentru a reunifica Republica Moldova cu România. Siegfied Mureșan, responsabilul UE pentru Republica Moldova, a anunțat că UE este pregătită pentru o extindere rapidă.

În cele din urmă, Unirea României cu Basarabia este idealul milenar al neamului românesc.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

1 comentariu

  1. O reunificare ar șterge din multele păcate ale politicienilor nostrii.Pentru un” lucru bine făcute cade să se ajungă la o normalitate:
    Unificarea în Regatul.Romaniei.
    Se poate constata un număr crescut al realilor prieteni ai Regatului Romaniei:
    Tarile Europene consolidate cu monarhie drept șefi ai statului.Cine este împotrivă?
    Ii cunoașteți prea bine de la întrarea Rușilor în România.

Comentează

Back to top button
%d blogeri au apreciat: