Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SOCIAL

Bacșișul va fi impozitat în România din 2023

Parlamentul României a aprobat un proiect de lege privind reglementarea bacșișurilor, care prevede impozitarea acestora și includerea lor în chitanțele pentru comenzile din restaurante.

Potrivit proiectului de lege, care a fost susținut de 189 de parlamentari români, bacșișul este definit ca fiind „orice sumă de bani oferită în mod voluntar de către consumator în plus față de remunerația pentru bunurile sau serviciile” care sunt oferite în baruri și restaurante.

Clienții unităților sunt liberi să stabilească nivelul bacșișului până la 15% din valoarea cecului. Acestea vor fi trecute ca element separat la plată (este posibilă o excepție în cazul în care alimentele sunt livrate la domiciliu) și vor fi supuse unei impozitări separate.

România vrea să impoziteze bacșișurile chelnerilor prin includerea lor în nota de plată
Proprietarii de baruri și restaurante vor stabili cum vor fi distribuite bacșișurile între angajații lor. Cu toate acestea, bacșișurile nu sunt considerate parte a venitului în declarațiile fiscale, iar distribuirea lor nu este considerată o cheltuială.

Nerespectarea legii va fi sancționată cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei.


Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button