Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Proteste în apropierea satului german evacuat pentru extinderea unei mine de cărbune – FOTO

Luni au izbucnit altercații în fața unui sat din vestul Germaniei, care urmează să fie distrus pentru a permite extinderea unei mine de cărbune, un plan care stârnește rezistență din partea activiștilor pentru climă.

Activiștii au aruncat cu artificii, sticle și pietre în poliție în afara satului Luetzerath, înainte ca situația să se calmeze și ofițerii să se retragă, a relatat agenția germană de presă dpa.

Anterior, protestatarii instalaseră o baricadă în flăcări, iar unul dintre ei și-a lipit mâna de drumul de acces.

Cătunul urmează să fie demolat pentru a extinde mina de lignit Garzweiler, în ciuda protestelor ecologiștilor care se tem că vor fi eliberate în atmosferă milioane de tone de dioxid de carbon care captează căldura.

Activiștii au locuit în casele abandonate de foștii locuitori.

Administrația județului Heinsberg a emis un ordin prin care le interzice oamenilor să părăsească Luetzerath și, dacă aceștia nu pleacă, autorizează poliția să evacueze satul începând cu 10 ianuarie. Oficialii au cerut să se pună capăt în mod non-violent ocupației activiștilor.

În octombrie, guvernul federal și cel regional – ambele incluzând partidul ecologist Green – și compania energetică RWE au convenit să devanseze cu opt ani, până în 2030, ieșirea din utilizarea cărbunelui în regiune.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button