Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

Război în Ucraina, ziua 314: Moscova anunță că atacul cu rachete ucrainene a ucis 63 de soldați ruși

Forțele ucrainene au tras cu rachete asupra unei instalații din estul regiunii Donețk unde erau staționați soldați ruși, ucigând 63 dintre aceștia, a anunțat luni Ministerul rus al Apărării, într-unul dintre cele mai sângeroase atacuri asupra forțelor de la Kremlin de la începutul războiului, în urmă cu mai bine de 10 luni.

Forțele ucrainene au tras șase rachete de la un sistem de lansare HIMARS, iar două dintre ele au fost doborâte, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării. Acesta nu a precizat când a avut loc atacul.

Lovitura, care a folosit o armă de precizie furnizată de SUA care s-a dovedit a fi esențială pentru a permite forțelor ucrainene să lovească ținte cheie, a adus un nou eșec pentru Rusia, care în ultimele luni s-a resimțit din cauza unei contraofensive ucrainene.

Potrivit guvernatorului regiunii ruse Samara, Dmitri Azarov, un număr nespecificat de locuitori ai regiunii se numără printre cei uciși și răniți în urma atacului asupra orașului Makiivka.

Bloggerii militari ruși, ale căror informații au fost în mare parte de încredere în timpul războiului, au declarat că muniția depozitată în apropierea instalației a explodat în timpul atacului și a contribuit la numărul mare de victime.

Exprimându-și furia față de pierderi, Daniil Bezsonov, un oficial din cadrul administrației numite de Rusia în Donețkul ocupat de Rusia, a cerut pedepsirea ofițerilor militari care au ordonat ca un număr mare de trupe să fie staționate la instalație.

Armata ucraineană a părut să recunoască luni atacul, Statul Major General confirmând că Makiivka a fost lovită pe 31 decembrie și afirmând că 10 vehicule militare rusești au fost distruse sau avariate. Acesta a adăugat că pierderile de personal rusesc erau încă în curs de clarificare.

Între timp, Rusia a desfășurat mai multe drone explozive într-un alt atac nocturn asupra Ucrainei, au declarat luni oficiali, în timp ce Kremlinul a semnalat că nu a renunțat la strategia sa de a folosi bombardamentele pentru a viza infrastructura energetică a țării și pentru a epuiza rezistența ucraineană la invazia sa.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button