Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ANCHETE

Cum a scăpat contabila unei primării de creditele personale pe banii instituției. DNA au trimis-o în judecată

Procurorii DNA au trimis-o în judecată, în decembrie 2022, pe Elena Groșanu, fosta contabilă a Primăriei Corbi, din județul Argeș, pentru abuz în serviciu, fals intelectual și  uz de fals. Femeia este acuzată că a virat 1.5 milioane de lei, timp de cinci ani, către societatea administrată de către fiica sa.

Concret, timp de cinci ani, Elena Groșanu a virat ilegal din bani publici peste 1,5 milioane lei către firma fiicei sale, fără să fi existat în realitate o contraprestație efectivă. În aceeași perioadă, Elena Groșanu a plătit, tot din banii Primăriei Corbi, suma de 386.000 lei, reprezentând contravaloarea mai multor împrumuturi făcute de ea și de familia sa. 

Plățile ilegale au fost făcute în perioada 20 ianuarie 2017 – 12 aprilie 2022. Prin intermediul a 106 ordine de plată, Elena Groșanu, care lucra la Primăria Corbi din august 2008, a plătit din fondurile Primăriei nu mai puțin de 1,5 milioane lei către firma administrată de către fiica sa. În aceeași perioadă, prin 702 ordine de plată, Elena Groșanu a plătit tot din banii Primăriei Corbi ratele la mai multe credite contractate de către aceasta și membrii familiei sale, scrie adevarul.ro.

În ceea ce privește banii plătiți de către Elena Groșanu către firma fiicei sale, contabila-șefă a făcut mențiuni false în cele 106 ordine de plată, precizând că firma fiicei sale ar fi furnizat carburanți, mobilier și reparații către Primăria Corbi.

La solicitarea procurorilor DNA, reprezentanții Primăriei Corbi au specificat clar că în perioada 2017-2022 nu a fost vreo relație comercială cu firma condusă de către fiica Elenei Groșanu, în arhive nefiind vreun înscris sau vreun contract. 

În ceea ce privește suma de 386.000 lei, aceasta a fost folosită din banii Primăriei Corbi pentru plata ratelor lunare pentru împrumuturile contractate de către contabila-șefă Elena Groșanu, soțul acesteia, fiica inculpatei, ginerele inculpatei – consilier local la Corbi și o angajată a firmei administrate de către fiica Elenei Groșanu.

Pe toate cele 808 ordine de plată ilegale apare semnătura contabilei-șefe Elena Groșanu.

În cursul urmăririi penale, procurorii DNA au dispus luarea măsurii asigurătorii, constând în indisponibilizarea bunurilor mobile și imobile deținute de către Elena Groșanu. 

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button