Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Irlanda amendează Facebook cu 390 de milioane de euro pentru încălcarea securității datelor

Comisia pentru protecția datelor din Irlanda a impus miercuri amenzi de 390 de milioane de euro companiei Meta, care deține, printre altele, rețelele de socializare Facebook și Instagram, pentru încălcarea confidențialității datelor.

Este vorba de două amenzi de 210 milioane de euro pentru încălcarea Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR) al UE, aplicate unui utilizator Facebook din Austria, și de 180 de milioane de euro pentru o încălcare reclamată de un utilizator Instagram din Belgia.

Ambele plângeri au fost depuse la 25 mai 2018 – ziua în care a intrat în vigoare GDPR. Întrucât sediul central european al Meta se află la Dublin, autoritatea irlandeză de reglementare a fost cea care a soluționat plângerile privind serviciile sale.

În esență, plângerile se refereau la faptul că, după intrarea în vigoare a Regulamentului UE privind protecția datelor, Meta a forțat efectiv utilizatorii să își dea acordul pentru transferul datelor lor personale în scopuri publicitare, astfel încât aceștia să poată continua să utilizeze serviciile sale.

Comisia Europeană aduce acuzații antitrust împotriva Meta
Inițial, Comisia irlandeză pentru protecția datelor a fost de partea Meta, dar și-a schimbat poziția după ce un proiect de decizie a fost trimis consiliului autorităților de reglementare a UE în materie de protecție a datelor, dintre care multe s-au opus.

În decizia sa finală, organismul de supraveghere irlandez a stabilit că Meta „nu are dreptul să se bazeze pe un temei juridic „contractual” pentru publicarea de anunțuri bazate pe comportamentul utilizatorilor pe Facebook și Instagram”.

Meta, la rândul său, a promis deja că va face apel la decizie și la amenzile aplicate.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button