Brioșele gătite se combină cel mai bine cu salate. Sunt delicioase atât calde, cât și reci. Delicat și suculent. Perfecte pentru o masă festivă sau pentru un meniu de cină.
Ingrediente:
carne tocată de pui – 300 g
ou – 1 buc.
morcov – 1 buc (mic)
cartofi – 1 buc
ceapă – 1 cap (mare)
sare, piper măcinat – după gust
busuioc – vârf de cuțit
oregano – un vârf de cuțit
mărar proaspăt
Pregătirea
Se pune carnea tocată într-un castron, se adaugă oul, condimentele. Se spală și se curăță cartofii, morcovii și ceapa. Radeți legumele pe o răzătoare fină, tocați fin verdeața de mărar și sarea, amestecați totul bine.
Dacă formele tale sunt de metal, unge-le cu ulei și împarte umplutura în forme.
Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.
Se separă bine brioșele din forme și se așază pe un platou.
Sfaturi:
Se poate folosi orice fel de carne.
Formele de silicon sunt o idee bună – le puteți stropi pur și simplu cu apă. Dacă nu aveți așa ceva, puteți cumpăra unele de hârtie (de unică folosință) dintr-un magazin. Pentru această proporție aveți nevoie de 6
Dacă umplutura se lipește de mâini, udați-le cu apă rece.
Brioșele se potrivesc cel mai bine cu salatele.
Înainte de a introduce brioșele în cuptor, puteți presăra brânza deasupra și puteți decora cu felii de roșii sau ardei roșu.
Poftă bună!
Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!