Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

Război în Ucraina, ziua 318: Ucraina eliberează regiunea Luhansk – cronica de-ocupare (VIDEO)

Kilometru cu kilometru, forțele armate ucrainene eliberează teritoriul regiunii Luhansk. Deși lent, acestea avansează acum în direcția Svatove-Kreminna, a declarat șeful administrației militare regionale, Serhiy Haidai. Situația este complicată de faptul că trupele rusești au minat o mulțime de câmpuri, drumuri și instalații de-a lungul traseului de înaintare a AFU. În plus, ei au creat linii de apărare bine fortificate, iar acest lucru încetinește semnificativ înaintarea armatei ucrainene. Dar, în ciuda tuturor dificultăților, AFU are inițiativa în această direcție a frontului, relatează FREEDOM.

O parte din regiunea ucraineană Luhansk a căzut sub ocupație în 2014. Odată cu începerea unei invazii la scară largă, trupele rusești au reușit să avanseze spre nord și să preia controlul asupra celei mai mari părți a regiunii. Forțele armate ucrainene au fost printre ultimii care au fost forțați să abandoneze Lysychansk și Severodonetsk.

Deja în septembrie, șeful administrației militare regionale din Luhansk, Serhiy Haidai, a raportat șase așezări eliberate. În noiembrie au fost de două ori mai multe. Dar fiecare metru de teritoriu curățat este foarte dificil.

Încă din primele zile ale noului an, autostrada Kremenna-Svatovo a intrat sub controlul de foc al forțelor armate ucrainene, ceea ce a complicat semnificativ logistica militară a ocupanților. Gărzile de frontieră ucrainene dețin, de asemenea, apărări în zona Svatovo.

În Svatove, regiunea Luhansk, ocupată temporar, trupele ucrainene au aruncat în aer un depozit cu muniție aparținând ocupanților. Astfel de lovituri precise sunt posibile datorită mișcării de gherilă.

„O mișcare de gherilă există în regiunea Luhansk și putem vedea prin acele lovituri punctuale asupra depozitelor de muniție și a cazărmilor. Acestea sunt doar informații de la locuitorii din zonă. Bineînțeles, este în curs de verificare”, spune Gaidai.

Militarii vorbesc, de asemenea, despre vești pozitive din Kremenna, poarta industrială a Donbassului. Așa a numit localitatea The New York Times.

„Kremenna este poarta de acces către două orașe mult mai mari din apropiere, Severodonetsk și Lysychansk, importante centre industriale din Donbass. Capturarea orașului și a altor așezări din apropiere va extinde capul de pod al forțelor ucrainene în regiune și le va oferi controlul asupra principalelor drumuri care duc spre Severodonetsk și Lysychansk”, a precizat The New York Times.

Armata face progrese lente, dar constante, în direcția Luhansk, a declarat șeful administrației militare și civile a orașului Severodonetsk, Oleksandr Struk. Iar acest lucru dă speranțe pentru deocuparea tuturor zonelor rezidențiale din regiunea Luhansk în viitorul apropiat.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button