SOCIAL

ALERTĂ epidemiologică în România. Un alt spital INTERZICE vizitarea bolnavilor

Un alt spital din România închide porțile pentru rudele bolnavilor. Măsura a fost luată din cauza alertei epidemiologice anunțată de INSP după creșterea uriașă a cazurilor de infecții respiratorii, inclusiv de gripă.

Conducerea Spitalului Municipal „dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a decis să suspende programul de vizite pentru secţiile de risc, începând de sâmbătă, 7 ianuarie, în contextul alertei epidemiologice generată de creşterea cazurilor de gripă, a informat vineri unitatea medicală. Spitalul Municipal Hunedoara este unul dintre cele mai mari din judeţ, are 640 de paturi şi deserveşte circa 100.000 de locuitori din oraş şi din localităţile arondate.

Prima instituție sanitară din România care a luat decizia după creșterea alarmantă a numărului cazurilor de infecţii respiratorii este Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Aici, programul de vizite pentru rudele şi prietenii bolnavilor internaţi este suspendat de vineri, 6 ianuarie, de Bobotează.

„Începând cu data de 6 ianuarie, se suspendă programul de vizită al aparţinătorilor. Rudele şi apropiaţii pot lua legătura cu persoanele dragi vorbind cu aceştia la telefonul personal, iar pentru relaţii despre starea de sănătate a pacienţilor sunând la numărul de telefon al spitalului urmat de interiorul pavilionului unde aceştia sunt internaţi. Ştim că atât pacienţii cât şi aparţinătorii doresc să îşi vadă persoanele dragi, însă am luat această decizie pentru a evita răspândirea afecţiunilor virale care au un grad mare de contagiozitate”, a anunțat conducerea Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

La Spitalul Municipal Hunedoara, programul de vizite e suspendat în mai multe secții, inclusiv la ATI, unde medicul şef de secţie poate aproba accesul aparţinătorilor în cazurile critice ale bolnavilor, a anuțat spitalul pe pagina oficială. Pentru restul secţiilor din spital va fi permis accesul unui singur vizitator la un pacient, timpul fiind limitat la maxim 15 minute, cu obligativitatea purtării echipamentului de protecţie, ce va fi asigurat de către unitatea medicală.

Vizitele aparținătorilor la Spitalul Municipal Hunedoara in următoarea perioadă , începând cu 7 Ianuarie 2023, se vor desfășura astfel:

-pentru sectiile aflate la risc pentru dezvoltarea unor forme severe de boală programul de vizită este SUSPENDAT.

Aceste secții sunt: Boli Infecțioase, Pneumologie, Oncologie, Terapie Intensiva Coronariana, ATI (excepție pacienți cazuri critice, unde sunt permise vizitele cu aprobarea medicului sef secție), Pediatrie, Nou-Născuți,Cronici

-pentru restul secțiilor : 1 vizitator/zi/pacient internat, maxim 15 minute, cu obligativitatea purtării echipamentului de protectie( care va fi asigurat de către Spital) in intervalul orar 15-19 ( luni – vineri) și 11-17 ( sâmbătă și duminică).

Sursa Realitatea

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button