Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ECONOMIE

BNR anunță o nouă monedă în România. Ce valoare va avea

Aversul monedei prezintă vasul octogonal din Tezaurul de la Pietroasa, inscripţia „ROMANIA”, în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI”, anul de emisiune „2022” şi stema României.

Reversul monedei prezintă cele două vase poligonale din Tezaurul de la Pietroasa şi inscripţiile în arc de cerc „TEZAURUL DE LA PIETROASA” şi „VASELE POLIGONALE”.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare, precum şi de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 580,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Monedele din aur cu tema Tezaurul de la Pietroasa – Vasele Poligonale au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button