Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OPINII

Estonia a alocat aproape un milion de euro pentru dezmembrarea monumentelor sovietice

Guvernul estonian a alocat aproape un milion de euro pentru a demonta monumentele militare sovietice de pe teritoriul său.

Menționăm că, în urmă cu două săptămâni, guvernul a alocat 60 de mii de euro pentru a acoperi costurile unui grup de lucru pentru demontarea monumentelor. Finanțarea a acoperit crearea unui semn neutru pentru pietre funerare, remunerarea membrilor subgrupului de lucru, întreținerea tehnică a grupului de lucru și a subgrupurilor de lucru, precum și renovarea în urma dezmembrării monumentelor din Narva.

„În aceeași zi, Guvernul a alocat 916.405 euro instituțiilor subordonate Ministerului Apărării pentru activități legate de înlăturarea din spațiul public a monumentelor militare sovietice care amenință securitatea”, a declarat pentru ERR purtătoarea de cuvânt a Guvernului, Eugenia Väria.

Experții implicați în grup au evaluat fiecare monument, luând în considerare valoarea istorică, culturală și artistică a acestuia.

În noiembrie, guvernul estonian a aprobat un proiect de lege care urmărește să priveze Estonia de monumentele sale sovietice în termen de trei luni. Se pretinde că acestea amenință securitatea națională prin promovarea unei narațiuni pro-rusești.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button