SOCIAL

”Poliția facturilor”. Cum te poate prinde statul dacă vrei să plătești prețul eronat la energie

Românii care au mai multe locuințe vor plăti prețul plafonat mic la energie electrică doar pentru una dintre acestea. S-a pus însă problema ce s-ar putea întâmpla dacă o persoană are furnizori diferiți pentru două locuințe aflate în orașe diferite ar fi tentată să nu depună nicio cerere, în speranța că va primi prețul plafonat la fiecare după logica simplă că nu știe unul de altul.

Specialiștii spun că această înșelăciune ar putea funcționa, dar doar pentru puțină vreme, pentru că în final se va implica ANRE, care are toate datele, conform e-nergia.ro.

”Poliția facturilor”, deja există

Legea arată plafoanele “mici” se plătesc pentru un singur loc de consum. Așadar, dacă o persoană are două sau mai multe locuințe, în afara uneia pe care o declară și unde va plăti unul dintre plafoanele mici, la restul se va plăti 1,3 lei/kWh. Asta în baza unei declarații pe proprie răspundere și a unei cereri la furnizor.

Într-o declarație dată vineri, 16 decembrie, vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy Bege a spus că, într-adevăr, pot fi situaţii în care un client să aibă mai multe locuri de consum şi pentru fiecare loc de consum contractul să fie cu alt furnizor.

Sursa Ziare.com

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button