Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

Rusia își întărește apărarea în regiunea centralei nucleare de teama unei ofensive ucrainene – Serviciile secrete britanice

În ultimele săptămâni, Rusia și-a întărit fortificațiile defensive în regiunea centrală Zaporojie din sudul Ucrainei, în special între orașele Vasilivka și Orikhiv.

Acest lucru este conform unui raport zilnic al serviciilor secrete britanice

„Rusia deține forțe mari în acest sector. Modul în care Rusia lucrează pentru a-și întări apărarea sugerează că, probabil, comandamentul este preocupat de posibilitatea unor ofensive ucrainene majore în două sectoare: fie în nordul regiunii Luhansk, fie în Zaporojie”, se arată în raport.

De asemenea, acesta notează că un progres major al Ucrainei în regiunea Zaporojie ar submina serios viabilitatea „podului terestru” rusesc care leagă regiunea Rostov de Crimeea; un succes ucrainean în Luhansk ar submina și mai mult obiectivul militar proclamat de Rusia de a „elibera” Donbass.

„Decizia de a decide care dintre aceste amenințări să fie confruntată mai întâi va fi probabil una dintre dilemele centrale pentru planificatorii operaționali ruși”, se arată în raport.

Reamintim că zona din jurul orașului Kreminna, ocupat de ruși, din regiunea Luhansk, a rămas una dintre zonele în care s-au dat cele mai aprige lupte în ultimele săptămâni.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button