În această salată, toate ingredientele merg bine împreună și se completează reciproc. De asemenea, este foarte ușor de preparat. Combinația dintre carnea de pui și ananasul dulce face o gustare excelentă de sărbători.
Ingrediente:
file de pui fiert – 300 g
ciuperci – 300 g
ananas – 400 g
ouă – 2 unități
brânză – 200 g
maioneză – 200 ml
ulei de gătit
Mod de preparare
Se fierbe pieptul de pui, se sărează puțin și se răcește. Tăiați fileul în felii medii.
Se spală ciupercile și se taie în bucăți. Se curăță și se taie ceapa în cubulețe. Se prăjesc ciupercile și ceapa într-o tigaie cu puțin ulei, se condimentează cu sare și piper, apoi se lasă la răcit.
Se taie ananasul în cuburi mici.
Se fierb ouăle timp de 10 minute, apoi se decojesc și se taie în cubulețe.
Radeți brânza cu un tocător de mărunțit mediu.
Salata este așezată în straturi: pui, ciuperci prăjite cu ceapă, ananas, ouă, brânză. Se unge ușor fiecare strat cu maioneză.
Puneți salata la frigider pentru a se înmuia (de preferință peste noapte).
Sfaturi:
Puteți folosi file de curcan în loc de file de pui.
Puteți folosi, de asemenea, orice tip de ciuperci și brânză.
Salata poate fi presărată deasupra cu nuci tocate sau nuci de pin întregi.
Poftă bună!
Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!