Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Zeci de persoane din Olanda caută o comoară care ar fi fost îngropată de naziști, în ciuda interdicției autorităților

În satul Omeren, din provincia Gelderland, în estul Olandei, căutarea a patru cufere de comori care ar fi fost ascunse de soldații germani naziști în 1945 continuă de peste o săptămână – în ciuda faptului că autoritățile locale au interzis vânătoarea de comori, iar istoricii se îndoiesc că acestea există cu adevărat.

Săptămâna trecută, Arhivele Naționale ale Olandei au publicat peste 1.300 de documente din Al Doilea Război Mondial, printre care și o hartă a comorii care ar fi fost îngropată lângă Omeren.

Comoara a fost păstrată datorită unui soldat Wehrmacht pe nume Helmut S. (numele său complet nu a fost dezvăluit, deoarece bărbatul s-a născut în 1925 și este posibil să fie încă în viață). El a susținut că el și alți trei soldați au furat niște bijuterii găsite după bombardarea orașului Arnhem în august 1944, iar când trupele germane s-au retras, au ascuns bijuteriile.

O comoară unică din Epoca Bronzului a fost găsită accidental în Suedia
S-ar putea să nu fi aflat niciodată despre existența comorii – doi soldați germani au fost uciși în război, iar un al treilea a fost dat dispărut. Dar Helmut S., când s-a aflat la Berlin, s-a lăudat cu fapta sa și astfel a intrat în atenția Institutului Administrativ al Țărilor de Jos, organismul temporar care se ocupa de problemele de proprietate după dezobstrucția țării.

Helmut S. a declarat că el și camarazii săi au îngropat patru cutii de muniție care conțineau monede, ceasuri, bijuterii, diamante și alte pietre prețioase, în valoare de aproximativ 18 milioane de euro până în prezent. Se presupune că prețioasa încărcătură a fost îngropată în rădăcinile unui plop la o adâncime de 70-80 de centimetri, în apropiere de satul Omeren.

A fost găsită chiar și o hartă a comorii ascunse, creată probabil de un soldat, cu o cruce care marca locul probabil al ascunzătorii.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button