Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Anglia externează de urgență pacienți din spitale pentru a atenua criza deficitului de paturi

Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Anglia intenționează să înceapă să externeze mii de pacienți în căminele de bătrâni și în alte instituții în următoarele câteva săptămâni pentru a elibera spațiul necesar în timpul uneia dintre cele mai aspre ierni din istoria țării.

Serviciul public de sănătate, care oferă asistență medicală gratuită populației, se află sub presiune după ani de subfinanțare relativă, efectele pandemiei COVID-19 și grevele personalului din cauza salariilor.

În această iarnă, unii pacienți sunt tratați pe coridoare, iar ambulanțele stau la coadă în fața spitalelor pentru a duce pacienții la camerele de urgență.

Guvernul a declarat că va aloca până la 200 de milioane de lire sterline în plus pentru a obține locuri de îngrijire pe termen scurt în afara spitalului pentru pacienții care sunt considerați a avea nevoi medicale reduse.

În plus, guvernul va aloca 50 de milioane de lire sterline pentru a îmbunătăți condițiile din facilitățile existente.

Scopul externării unor pacienți către alte unități este de a reînvia o practică folosită de NHS în Anglia în timpul pandemiei, când spitalele au încercat să elibereze cât mai multe paturi pentru pacienții cu COVID-19.

Belgia a declarat epidemie de gripă care crește presiunea asupra sistemului de sănătate
„Serviciul Național de Sănătate se află sub o presiune imensă din cauza COVID și a gripei, pe lângă faptul că trebuie să facă față provocărilor reprezentate de pandemie, de Streptococul A și de viitoarele greve. Iarna aceasta reprezintă o provocare extraordinară”, a declarat Steve Barkley, ministrul Sănătății din Anglia, într-un comunicat.

Barkley se va adresa luni Parlamentului pentru a prezenta alte măsuri de reducere a presiunilor cu care se confruntă NHS.

Premierul britanic Rishi Sunak a declarat săptămâna trecută că reducerea listelor de așteptare din spitale este una dintre cele cinci priorități ale sale pentru țara sa în acest an. El a spus că ar putea dura mai mult pentru a atinge acest obiectiv decât altele.

Statisticile din domeniul sănătății au arătat că mai mult de nouă din zece paturi de spital au fost ocupate în săptămâna dinaintea Anului Nou, cu 13.000 de paturi pe zi ocupate de pacienți care erau apți din punct de vedere medical pentru a fi externați.

În timpul grevelor, guvernul britanic ar fi decis să aducă armata pentru a furniza servicii critice, inclusiv echipaje de ambulanță.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button