Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Constantin, fostul și ultimul rege al Greciei, a murit la 82 de ani

Constantin, fostul și ultimul rege al Greciei, care a câștigat o medalie olimpică de aur înainte de a se implica în politica volatilă a țării sale în anii 1960 ca rege și a petrecut decenii în exil, a murit. El avea 82 de ani.

Medicii de la Spitalul privat Hygeia din Atena au confirmat pentru Associated Press că Constantin a murit marți târziu, după ce a fost tratat într-o unitate de terapie intensivă, dar nu au oferit alte detalii în așteptarea unui anunț oficial.

Când a urcat pe tron sub numele de Constantin al II-lea, în 1964, la vârsta de 23 de ani, tânărul monarh, care atinsese deja gloria ca medaliat olimpic cu aur la navigație, era extrem de popular. Până în anul următor, a irosit o mare parte din acest sprijin prin implicarea sa activă în mașinațiunile care au dus la căderea guvernului ales al Uniunii de Centru al premierului George Papandreou.

Dictatura a abolit monarhia în 1973, în timp ce un referendum organizat după ce democrația a fost restabilită în 1974 a spulberat orice speranță a lui Constantin de a mai domni vreodată.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button