RĂZBOI

Forțele armate ucrainene distrug o altă navă militară rusă

Forțele armate ucrainene au distrus recent o altă ambarcațiune a armatei ruse de ocupație. Șefa Centrului de coordonare a presei unite a forțelor de apărare din sudul Ucrainei, Nataliya Humeniuk, a declarat acest lucru la 11 ianuarie.

Ea a explicat că artileria a eliminat una dintre ambarcațiunile pe care armata rusă încearcă să le folosească pe râul Nipru, unde vrea să își poziționeze unitățile pe insule.

„Aceasta este o particularitate a malului stâng, mult teren acolo este accidentat, cu canale, diverse corpuri de apă, așa că au nevoie de bărci mici acolo, care sunt suficient de manevrabile și care pot totuși în aceste condiții meteo să-i ajute să se deplaseze de la o secțiune de teren la alta. Ei încearcă să lupte pentru aceste insule, încearcă să se stabilească acolo pentru a-și apropia armele suficient de mult pentru a continua să bombardeze malul drept. De aceea, forțele noastre de apărare duc o luptă intensă de contra-baterie împotriva acestei situații și încearcă să țină sub foc toate aceste canale fluviale pe unde inamicul se poate deplasa”, a explicat Gumenyuk.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button