Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂ

Kremlinul plănuiește un nou val de mobilizare: Ce probleme îi așteaptă pe ruși (VIDEO)

Rușii mobilizați merg la război în Ucraina într-un vagon care arată mai degrabă ca un vagon de marfă – fără toalete, fără locuri de dormit și fără încălzire. Cu toate acestea, cei mobilizați nu se grăbesc să fie aprovizionați la sosire.

„Totul este rău, avem pierderi mari. Nu există nimic. Lampa de veghe sovietică pe care au primit-o – una alb-negru din anul 64, prin ea nu se vede nimic”, povestesc ei rudelor lor.

Echipamentul sovietic de la Kremlin nu este doar hardware, care este dat trupelor mobilizate, ci și tactici. Aruncarea de „carne de tun” peste linia frontului este o tradiție veche a liderilor militari ruși. Din acest motiv, la mai puțin de o lună de la încheierea oficială a primului val de mobilizare, Federația Rusă se pregătește să lanseze o campanie și mai masivă. Aceasta a fost deja anunțată de ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu.

„Este necesar să aducem dimensiunea forțelor armate la un milion și jumătate de soldați”, a subliniat Shoigu sarcinile prioritare ale ministerului său.

Un nou val de mobilizare ar putea fi anunțat cât mai curând posibil. Cel puțin o jumătate de milion de ruși vor fi înrolați. Kremlinul intenționează astfel să țină frontul și să respingă un contraatac al AFU. Experții cred însă că Kremlinul își pune doar dorințe.

„Războiul actual este un război al tehnologiei, în primul rând al artileriei. Iar partea ucraineană, având un avantaj în ceea ce privește numărul de mijloace de artilerie și muniția pentru acestea, va anula rapid avantajul numeric al armatei ruse în ceea ce privește efectivele. De exemplu, un proiectil din clasa Excalibur nu face absolut nicio diferență dacă la punctul său de sosire sunt 3, 300 sau 3.000 de chmobile rusești, el transformă totul în cenușă”, a declarat analistul militar Vladislav Seleznev.

Iar armata rusă însăși nu este pregătită pentru un asemenea număr de oameni mobilizați. Acest lucru înseamnă că rușii care vor primi convocarea vor fi lăsați fără echipament, fără arme, fără nici măcar pregătire de bază. La urma urmei, toate terenurile de antrenament din Rusia pot găzdui maximum 130.000 de persoane. Ca să nu mai vorbim de faptul că nu există un loc unde să găzduiască aceste sute de mii de persoane. Și nu există nimeni care să comande această armată. Armata rusă se confruntă deja cu o lipsă acută de ofițeri și specialiști.

„Cei 500.000 de oameni trebuie nu numai să fie asigurați cu tot ce au nevoie, ci și cu comandanți juniori și specialiști de înaltă specializare: medici, specialiști în comunicații, specialiști REB, adică specialiști care nu sunt atât de numeroși în armata rusă însăși”, a spus Seleznev.

La ce să facem în privința lipsei de medici s-a gândit deja Kremlinul. Acesta va distribui citații medicilor și asistentelor. În acest scop, ei doresc să mobilizeze și femeile. Și există o problemă cu comandanții din armata rusă, ei trebuie să trimită pensionari pe front.

„Pentru a reface pierderile actuale, invadatorii sunt nevoiți să doteze eșalonul de comandă de nivel operațional și tactic cu ofițeri pensionați și chiar cu ofițeri pensionați”, se arată într-un rezumat al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button