Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Rusia va lansa o nouă capsulă pentru întoarcerea echipajului de pe stația spațială

Corporația spațială rusă Roscosmos a anunțat miercuri că va lansa o nouă navă spațială pentru a duce înapoi pe Pământ o parte din echipajul Stației Spațiale Internaționale, după ce capsula lor a fost avariată și a avut scurgeri de lichid de răcire.

Cosmonauții ruși Serghei Prokopyev și Dmitri Petelin și astronautul NASA Frank Rubio au ajuns pe stație în septembrie la bordul unei Soyuz MS-22 și intenționau să folosească capsula pentru a se întoarce pe Pământ. Însă luna trecută aceasta a avut scurgeri de lichid de răcire, ceea ce a dus la creșterea temperaturilor din cabină.

După ce a analizat situația și a discutat cu NASA, Roscosmos a decis să lanseze o nouă capsulă Soyuz MS-23 în modul automat fără echipaj pe 20 februarie, pe care trioul o va folosi pentru a se întoarce, a declarat reporterilor șeful Roscosmos, Iuri Borisov.

Misiunea lui Prokopyev, Petelin și Rubio va fi prelungită, a spus Borisov, fără a preciza pentru cât timp. El a subliniat că Roscosmos a discutat despre acest demers cu NASA, care a fost de acord cu acest plan.

Inițial, Soyuz MS-23 urma să fie lansată în martie pentru a transporta pe orbită doi cosmonauți ruși și un astronaut american.

Borisov a declarat că oficialii spațiali ruși au explorat opțiunea de a lansa noul Soyuz cu un singur membru al echipajului, dar au decis să nu o facă deoarece ar fi necesitat pregătiri mai lungi. El a adăugat că Soyuz MS-23 va transporta, de asemenea, unele provizii către Stația Spațială Internațională.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button